Kategóriák
Érdekes gondolatok, elmélkedések

A kenyéradó Jézus

A kenyéradó Jézus
Egy anya így szólt fiához: – Édes fiam, okos fiam, hallgass anyád szavára. Amint a kútnál vizet merítettem, hallottam, hogy Jézus, akitől nagy dolgokat várunk, a környékünkre jön. Prédikál majd és gyógyít. Menj hát oda, nézz meg mindent s ha visszajössz, mondd el nekem, mit tapasztaltál! Csomagoltam neked halat és kenyeret. Menj békességgel, édes fiam, okos fiam.
– Kedves fiam, okos fiam, Jézusnál voltál. Mit mondott? A szívem tele van várakozással.
– Édesanyám, egy nagy rétre értem. A tanítványok csoportokba ültették le a tömeget. Enni akartam, de mellettem éhes emberek ültek. Így nem bontottam ki a csomagot, mert akkor meg kellett volna osztanom velük az ennivalót. Hirtelen jöttek a tanítványok és kenyeret meg halat osztottak szét. Mindkettőből kaptam eleget. Nagyon ízlett, jól teleettem magamat. És nézd, az ennivalót, amit adtál, érintetlenül visszahoztam.
– De édes fiam, miről prédikált Jézus?
– Hosszú beszédet mondott. Mivel minden embert jóllakatott, királlyá akartuk tenni,
de ő hirtelen eltűnt.
Egy másik anya így szólt fiához: – Édes fiam, irgalmas fiam, hallgass anyád szavára. Amint a kútnál vizet merítettem, hallottam, hogy Jézus, akitől nagy dolgokat várunk, a környékünkre jön. Prédikál majd és gyógyít. Menj hát oda, nézz meg mindent s ha visszajössz, mondd el nekem, mit tapasztaltál. Csomagoltam neked kenyeret és halat. Menj el békességgel, édes fiam, irgalmas fiam.
– Édes fiam, irgalmas fiam, Jézusnál voltál. Mit mondott?
A szívem tele van várakozással.
– Édesanyám, Jézus ezt mondta: Én vagyok az élet kenyere. Aki hisz bennem, annak örök élete van. Aki hozzám jön, azt én semmiképpen ki nem vetem. Anyám, még a gyermek is megérti Jézus beszédét. Sok beteget is meg-gyógyított Jézus.
– Édes fiam, elég volt az ennivaló, amit adtam neked?
– Édesanyám, jó volt, hogy olyan bőséges útravalót adtál.
Mellettem ült egy gyermek, aki éhes volt. Adtam neki az ennivalómból. Azután Jézus egyik tanítványát láttam közeledni. Megszólítottam: Uram, megkínálhatom valamivel? Odaadtam neki mindent. A tanítvány továbbadta Jézusnak. Jézus megáldotta a kenyeret és a halat és tanítványainak adta. A tanítványok továbbadták az ennivalót az embereknek. Mindenki jól- lakott. Anyám, amit nekem adtál, mindenkit jóllakatott.
– Igazán, fiam? Közelről is láttad Jézust?
– Édesanyám, a tanítvány, akit Andrásnak hívnak, Jézushoz vitt engem. Ő fejemre tette a kezét és ezt mondta: Jobb adni, mint kapni…

Johnson Gnanabaranam

Szerző: Ákos atya

1962-ben születtem, 1992-ben szenteltek pappá Esztergomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük